Een reisgitaar is het halve werk!

Gitaar spelen is voor veel mensen hun lust en hun leven, maar vaak is dit in strijd met andere hobby’s. Neem bijvoorbeeld reizen. Super gaaf natuurlijk, maar vaak lastig te combineren met gitaar spelen. Reizen met je gitaar is ook niet ideaal, dan pas merk je hoe groot je gitaar eigenlijk is. Nee dit zorgt vaak voor teveel hinder, waardoor gitaristen hun gitaar thuis laten tijdens de vakantie. Dat is wel jammer, want een gitaar kan juist op de vakantie zoveel sfeer toevoegen.

Nu klinkt dit allemaal mooi, maar dit heeft het probleem nog niet opgelost. Gelukkig is er een oplossing! Namelijk een reisgitaar! Want wat is een reisgitaar eigenlijk en welke soorten reisgitaren zijn er te koop?

Wat is een reisgitaar?

Een reisgitaar is eigenlijk niks anders dan een kleinere gitaar (kindergitaar) of inklapbare gitaar. Vooral de 2e is een gave uitvinding, want deze ontwikkeling kan een normale 4/4e gitaar een stuk compacter maken. De reisgitaar is daarbij helemaal gericht op het uitgaan. Mocht je een reisgitaar willen kopen? Dat kan en ze zijn in vergelijking tot normale gitaren niet duurder, vaak zelfs goedkoper.

Ook is een dure reisgitaar zonde van het geld. Vaak wordt deze alleen voor de vakantie gebruikt en een reisgitaar van 100 euro voldoet dan echt wel. Want wil je toch een wat duurdere reisgitaar dan kan een gitaarkoffer natuurlijk niet ontbreken. Dan zie je het vast al wel aankomen, wat heeft die reisgitaar dan nog voor zin?

Soorten reisgitaren

Er zijn zoals hiervoor al aangegeven 2 soorten reisgitaren. De ene is de kindergitaar, verkrijgbaar in veel verschillende afmetingen. Van 1/8e tot de 3/4e kindergitaren. Bestaan uit 6 snaren en vallen niet onder de ukelele gitaren met maar 4 snaren.

De 2e reisgitaar soort is de inklapbare gitaar. Die de mogelijkheid geeft om de hals van de gitaar om te vouwen op de body van de gitaar. Deze gitaar is een normale 4/4e gitaar, maar kan erg compact worden. De gitaren kosten wel wat duurder en zijn op de Nederlandse markt lastig verkrijgbaar.