Stagg gitaren

Het gitaarmerk Stagg is een producent van meerdere muziekinstrumenten. Zo produceren ze elektrische en akoestische gitaren, maar dat is nog niet alles. Het merk Stagg bevindt zich ook in andere markten, waaronder die van de: blaasinstrumenten, piano’s, drums en licht & geluid elektronica. Je zult verwachten dat zulke merken rechtstreeks uit Amerika komen. Bij Stagg is dit niet het geval, want het is een Belgisch bedrijf die gevestigd is in Brussel. Nu vraag je je waarschijnlijk af wat de Stagg gitaren je allemaal kunnen bieden. In deze korte blog leggen we het één en ander uit over de Stagg gitaar. Het zal je verbazen dat deze gitaren toch hun mannetje staan in de grote gitaarwereld.

Kwaliteit van Stagg gitaren

Zijn de Stagg gitaren voorzien van goede kwaliteitsmaterialen? Tja of de Stagg gitaar van een goede kwaliteit is heeft deels met de gitarist zelf te maken. Hierop zullen we dan ook niet verder op in gaan, maar in plaats daarvan een aantal feiten geven. De gitaren zijn nou eenmaal erg voordelig en dat zegt natuurlijk ook iets over de kwaliteit. Dit betekent overigens niet, dat deze gitaren niet geschikt zijn voor de professional. Als beginnende gitarist zou een Stagg gitaar een prima keuze zijn! Toch, komt het nog vaak voor dat veel gitaristen eerst een Stagg gitaar kopen en vervolgens alsnog overstappen op een wat duurdere variant. Vaak gewoon om een wat betere kwaliteit gitaar te ervaren. Kortom een prima gitaar, maar niet aan te raden voor het professionele gitaarspel.

Stagg gitaar kopen

Wil je toch een Stagg gitaar kopen? Geen probleem dat kan! De gitaren zijn al verkrijgbaar voor een bedrag gelegen tussen de 80 en 400 euro. Zoals al wel duidelijk wordt is het verschil in prijs behoorlijk groot. Dat maakt dan ook weer meteen duidelijk, wat erin het voorgaande hoofdstuk is beschreven. Dat zegt wel veel over de kwaliteit, maar toch is de gitaar nog prima voor een beginner! Mocht je toch echt wat beters willen, dan is het aan te raden om een ander gitaarmerk te kiezen.

Bron: http://www.staggmusic.com/en/home.html